Originalartikeln hittar du här.

”Det är ovanligt att det fungerar så här bra”


Foto: Anna Buhré

Johan Widerberg efter fem dagars samarbete med Tuva Novotny:
Det är inte ofta det fungerar såhär bra tillsammans med någon så snabbt, säger Johan Widerberg om att arbeta tillsammans med Tuva Novotny, fem dagar efter att de lärt känna varandra.
   På måndag startar inspelningen av SVT Dramas nya storsatsning ”Herr von Hancken” där Tuva och Johan spelar de förälskade huvudrollerna.
   Per Oscarsson, Mona Malm, Stefan Sauk och Alexandra Rapaport är andra guldkorn på rollistan till SVT stora satsning inför kommande TV-säsong. Inspelningen av ”Herr von Hancken” bygger på Hjalmar Bergmans roman med samma namn och kommer att visas i tre timslånga program.
   På måndag startar inspelningen som kommer att hålla på under sommaren, framförallt i och omkring Stockholm.
   – Det är som en gåva från himmelen att få vara med om det här, berättar Tuva Novotny, som blivit känd för hela svenska folket i såpan Skilda världar. För Johan Widerberg framstår också rollen i Herr von Hancken som en stor chans att komma igen. Han har varit osynlig på biodukarna sedan Colin Nutleys Under Solen, vintern -98/-99.
   – Om jag inte hade prestationsångest innan så har jag det nu, säjer Johan. Men att döma av rollen han spelar lär det vara bäddat för succé. Som förälskad har Johan smält TV- och filmpublik inklusive kritiker förr.
   – Jag blir hopplöst och ohjälpligt kär i Nora som Tuva spelar, berättar han.
   ”Herr von Hancken” planeras att visas i SVT vintern 2001.
av Anna Buhré