ÅTERKOMSTEN

Johan Widerberg är tillbaka i TV-rutan


Det var en tid sen vi såg honom sist. Men på juldagen dyker han upp, i Ulf Starks och Rumle Hammerichs TV-serie Herr von Hancken som informatorn Bror Benjamin Carlander. Serien som bygger på en roman av Hjalmar Bergman är SVT Dramas största satsning på länge, och julens största TV-händelse.
   Inte minst eftersom vår blondaste soulman, Johan Widerberg, är tillbaka!
  I krås!
Du har aldrig funderat på att klä dig som Carlander privat?
- Nej, jag slutade relativt tidigt att utmärka mig genom kläder. Därmed inte sagt att jag inte är intresserade av att klä mig snyggt.
Du sägs vara helt insnöad på det legendariska amerikanska bolaget Stax. Varför förvånar det att du har så bra musiksmak?
- Pingiskungen Stellan Bengtsson lär ha en fantastisk skivsamling och jag förstår att det förvånar. Jag menar, fördomen om att alla idrottare lyssnar på Dire Straits bottnar väl i någonting. Men jag vet inte hur det är med mig eller med skådespelare i allmänhet. Det är kanske samma läge?
Du har klarat dig undan barnskådisfällan.
- Ja, men jag trodde aldrig som tonåring att jag skulle bli skådis och var därför aldrig orolig för att det skulle ta slut.
Varför har du alltid fått spela så pojkaktiga roller?
- Det är väl inte så konstigt. Jag ser ju fortfarande ut som en tonåring.
Du ligger väldigt lågt, och du har aldrig kommenterat ryktena om dig och Tuva Novotny offentligt.
- Jag är mån om mitt privatliv, ingen har nån rätt att snoka i det.
Vad tycker du om dokusåpor?
- Jag följer dem nästan slaviskt, faktiskt. Det är otroligt bra underhållning. Visst är deltagarna med enbart för att exponera sig men det är okej. Det är deras val.


Av: Johan Nyman

Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat