Relaterade nyheter


Sorgliga nyheter. Johanna Sällström, som spelade mot Johan i "Dorian Grays porträtt", har avlidit, 32 år gammal. Våra tankar går till hennes nära och kära.
Torkel Petersson (Norrmalmstorg) har utsetts till årets Shooting Star. Läs artikeln här. Han ska representera Sverige vid Berlins filmfestival.
Johan drar tydligen till sig talang! Förutom Johan själv har också bland andra Alexandra Rapaport (Herr von Hancken) och Tuva Novotny (Norrmalmstorg) fått utmärkelsen.
Jag har lagt till ännu några artiklar om Stefan Jarl och Lilla Filmfestivalen här.
I en artikel i Svenska Dagbladet 17 januari kan vi läsa om filmpremiärer i vår:

I mars kan vi se fram emot Kjell Gredes återkomst. Hans första film på 13 år är baserad på Torgny Lindgrens roman "Till sanningens lov" med Tuva Novotny och Shanti Roney i rollerna.


En intervju med Helena Bergström.
Recension av Muraren och lite om Lilla Filmfestivalen här.
Recension av Den Osynlige.
Lite om Ulf Malmros film "Smala Sussie", där Tuva Novotny medverkar, här. (Johan arbetade med Ulf Malmros i Rapport till himlen.)
En artikel i Aftonbladet 5 april 2002 om Lina Englund, Johans motspelerska i Rapport till himlen. Inget om Johan i artikeln.
Lina – en filmstjärna som återvänder hem
Jag hittade ett citat av Johan Hedenberg där han pratar om att han blev god vän med Bo Widerberg under sin tid på Dramaten.
– Allt var ett äventyr med Widerberg. Jag fick vara med i ”flocken” och vara Widerbergs vän. Och det har varit en jävla tröst när det varit tufft.
(Aftonbladet 000223).
En intervju med Johanna Sällström som var Johans motspelerska under första vändan med Dorian Grays porträtt hittar du här.
En mycket bra artikel om Tuva Novotny där hon bl. a. berättar att hon är kär hittar du här.
I maj 2000 gjorde Marika Lagercrantz en chatt med Aftonbladets läsare. Du kan läsa den här.
Per Oscarsson var nära att hoppa av SVT:s stora helgsatsning redan första veckan. "Jag hatade alla", berättar han för Sydsvenskan. Artikeln hittar du här.
Rikard Wolff pratar om att det var jobbigt att bosätta sig tillfälligt i Malmö för rollen i "Dorian Grays porträtt". Nu ska han stanna ett tag till för att spela en huvudroll i "Kaspar Hauser", även den regisserad av Johanna Garpe. Artikeln är från mars 2001 och du hittar den här.
TV4 Text-TV 2002-01-10

Bonnevie och Novotny i Berlin

Tuva Novotny och Maria Bonnevie kommer att ägnas extra uppmärksamhet på årets filmfestival i Berlin. De har av de svenska och norska filminstituten blivit utsedda till årets svenska respektive norska "shooting star" vilket innebär att de under ett par hektiska dagar kommer att möta allt från den internationella pressen till internationella regissörer.
- Mest spännande blir att få träffa kollegor från andra länder och tala med dem, säger Maria Bonnevie.
(Red. anm. Detta är förresten samma utmärkelse som Johan fick 1999!)


Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat