Senaste nytt och notiser


Så var det äntligen dags! På fredag 29:e augusti 21:00 i SVT1 visas Norrmalmstorg där Johan spelar en i gisslan. Läs mer om filmen här.
(Johan nämns i en notis från 1999.)
http://www.dif.se/nyheter/apr99.asp

Ny fest på Stadion
(990430)
På måndag 19.00 är det dags för en ny fest på Stadion när Djurgården möter i Trelleborg i årets andra hemmamatch. Cirka 3000 biljetter har sålts i förköp från Globens försäljningsställen så för er som fortfarande inte har köpt biljett gäller att snabba på.
Djurgården och Tom Davidsson på TRM Group har bjudit in 300 personer som kommer att se matchen från den nya terassen ovanför kortsideläktaren mellan Klock- och Sofiatornet. Bland dessa finns djurgårdsprofiler som Pedda & Gurra, HM-chefen Stefan Persson, Svante Thuresson, Tommy Engstrand, förre djurgårdsspelaren Johan Widerberg och, naturligtvis, Coca Carola.

     Johan deltog i början av augusti i Båstad Lilla Filmfestival, festivalen som grundades av hans pappa Bo Widerberg. Efter Bos död har hans vän, Stefan Jarl, tagit över ansvaret som arrangör. Varje år delas ett pris ut till Bos ära, men i år var det Stefan Jarl själv som fick priset, så det delades ut av Johan.
     Eftersom festivalen har koppling till Johan, om än inte direkt, har jag gjort en sida om den. Där hittar du bland annat en bild på när Stefan tar emot priset av Johan.
     Gå till sidan om Båstad Lilla Filmfestival.

Tjejerna i popgruppen Cleopatra fick sätta betyg på svenska kändisar när de var på besök 1998. Detta är vad de sa om Johan:

Johan Widerberg : – Han har något speciellt som det inte riktigt går att sätta fingret på. (Aftonbladet 980828)


Johan ska spela en i gisslan i SVT:s film om Norrmalmstorgsdramat.


Du kan få information om och boka biljetter till "Dorian Grays porträtt" på Malmö dramatiska teaters hemsida. (Obs! Du kan inte längre boka biljetter, pjäsen avslutades i början av mars.)


Hallandsposten 16 januari 2002

Gamla klassiker i ung tappning

Sofokles, Shakespeare och ny ung dramatik. Malmö dramatiska teater har presenterat sin teatervår. Höstens storsatsning "Dorian Grays porträtt", med Johan Widerberg och Rikard Wolff, spelas även i vår fram till mars.
   Förra säsongen fick en rad föreställningar ställas in på grund av sjukdom och för att väga upp det spelar man nu ett antal extra föreställningar.

   En månad senare, i april, tar en klassiker vid på Hipp. Efter Oscar Wilde blir det då William Shakespeare och "Romeo och Julia". Rollbesättningen är ännu inte klar, men Magnus Bergquist står för regin.
   Den uppmärksammade dramatikern bakom pjäsen "Dom", om branden vid Backaplan i Göteborg, är tillbaka med en ny pjäs. Mattias Anderssons "Före detta" handlar om en familj som består av en rad föredettingar; före detta fotbollsspelare, lucia, dramatiker, pojkvän. Skådespelare är bland annat Kåre Sigurdson, Birgitta Sanderberg och Magnus Schmitz och i mitten av februari är det premiär på Intiman i Malmö.
   Efter "Före detta" tar Sofokles "Antigone" vid på Intiman, med premiär i april. Regissör är Johan Bernander.
(TT Spektra)


Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat