Originalartikeln hittar du här

Colin Nutley: "Hollywood är inget för mig"

LOS ANGELES. Oscarnomineringen av "Under solen" har öppnat dörrarna till Hollywood för Colin Nutley. - Men jag är helt ointresserad av att gööra film i Hollywood. Jag stannar i Sverige, sa Nutley när Expressen träffade honom i Los Angeles i natt.

Colin Nutley
Den 26 mars är det dags för Oscargalan och Colin Nutley kämpar febrilt för att få en femte biljett till spektaklet så att han kan bjuda med sin son.
De andra fyra platserna är givna:
Nutley själv, Helena Berg-ström, Rolf Lassgård och Johan Widerberg.
Uppståndelsen efter Oscarnomineringen för tre veckor sedan har varit smått hysterisk och Nutley själv skrattar mest åt det.
- Hela upplevelsen känns märklig. Här har vi en film som helt ignorerades av Guldbaggejuryn. Ett år senare så är det plötligt en av världens fem bästa filmer.
- Men det är ju väldigt sjukt att tävla i det här med film överhuvudtaget. Det är som om de skulle utse den bästa bussföraren varje år. Varje person har sin åsikt och därför kan man inte säga att någon kritiker eller jurymedlem har fel, säger Nutley.

Förbereder inget tal
Trots att han tycker Oscarnomineringarna känns konstiga hade han aldrig några funderingar på att bojkotta galan.
- Vinner vår film, vilket jag har väldigt svårt att tänka mig, så kommer jag naturligtvis att gå upp och hämta statyetten. Men jag tänker inte förbereda något tal och jag kommer inte att klättra på stolarna som Roberto Benigni, säger han och skrattar.
Dagarna i Los Angeles är fyllda av möten med branschfolk. Dels har intresset för "Under solen" naturligtvis ökat men nyfikenheten på Nutleys nästa projekt, filmen "Gossip" där tio av Sveriges absolut bästa skådespelerskor kommer att vara med, är också väldigt stort.
- Tio svenskar flickor... de tycker att projektet låter väldigt sexigt. Jag jobbar gärna med amerikaner i Sverige men skulle aldrig kunna tänka mig att flytta hit. Jag har mitt liv i Sverige och stortrivs där, säger Nutley.

Av MARKUS WILHELMSON

Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat