http://www.expressen.se/article.asp?id=59372

Johan Widerberg föll ihop under föreställning

Av Magnus Olsson

MALMÖ. Skådespelaren Johan Widerberg blev akut sjuk under en föreställning på Hipp i Malmö i går kväll. Widerberg fördes med ambulans till sjukhus och föreställningen avbröts omedelbart.

- Det blev en lång paus innan vi fick reda på vad som hänt, säger Maria Sjöstedt, som satt i publiken.
Johan Widerberg spelade i går kväll "Dorian Grays porträtt" på Hipp i Malmö. Efter knappt en timme av föreställningen tvingades Widerberg avbryta.
Enligt uppgifter till Expressen kollapsade han och kunde inte själv stå på benen. Ambulans tillkallades och transporterade honom till akuten på Universitetssjukhuset MAS i Malmö.

Läkare fanns i publiken
- Han har drabbats av sviterna efter en influensa han hade för några veckor sedan, säger Pella Ström, informationschef på Hipp.
En läkare som befann sig i publiken undersökte Widerberg bakom scenen och beslöt att tillkalla ambulans. Efter undersökningen kunde Johan Widerberg återvända hem.
- Vi har beslutat att ställa in lördagens föreställning för att han ska få vila, säger Pella Ström.
Nästan 500 personer befann sig i publiken när föreställningen avbröts. De flesta förstod inte vad som hade hänt.
- Vi trodde först det var paus men sedan kom en skådespelare in och sa att de var tvungna att avbryta på grund av sjukdomsfall, säger Josefin Oxenholt.
Widerberg spelar huvudrollen i Dorian Grays porträtt och befinner sig nästan konstant inne på scenen i den två timmar och fyrtiofem minuter långa föreställningen.
- Han har en tung roll och det är möjligt att han inte hunnit bli riktigt frisk från den feber och förkylning han hade för ett par veckor sedan, säger Pella Ström.

Ifrågasätts inte
Bara minuterna innan föreställningen avbröts var Widerberg inne på scenen. När han gick av kollapsade han och sa åt sina skådespelarkolleger att han inte kunde gå på igen.
- När en skådespelare säger så ifrågasätts det inte. De är vana att spela med förkylningar och annat och vet när gränsen är nådd, säger Pella Ström.
De som köpt biljetter till dagens föreställning erbjuds att boka om dem eller att få tillbaka pengarna. Det samma gäller publiken under den inställda föreställningen.

Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat