Originalartikeln hittar du här

Shanti Roney
Shanti Roney spelar Clark Olofsson i filmen om Norrmalmstorgsdramat som börjar spelas in på måndag.

Shanti Roney ÄR Clark Olofsson

Shanti Roney som Clark Olofsson.
Johan Widerberg, Tuva Novotny och Tova Magnusson-Norling som gisslanoffer.
På måndag börjar inspelningen av filmen om Norrmalmstorgsdramat.

Vid flera tillfällen har det pratats om att göra film av dramat, och Hollywood-regissören John Schlesinger var intresserad redan på 70-talet.
Men planerna har hela tiden skrinlagts.
Ända tills nu.
Clark Olofsson
Clark olofsson. Skulle friges.
8 april tas den första scenen till Sveriges Televisions film om händelsen med Håkan Lindhé (nyligen sända tv-dramat ”Familjen”) som regissör. Han har också skrivit manuset.
Det har varit mycket hysch-hysch kring vilka som ska spela de olika rollerna. Men Expressen kan avslöja att som Clark Olofsson får vi se Shanti Roney. Han är en av landets mest hyllade manliga aktörer, fick en Guldbagge för insatsen i ”Vägen ut” och syntes senast i SVT:s ”Tusenbröder”.
Johan Widerberg (nyligen i ”Dorian Grays porträtt” på Hipp i Malmö) och Tova Magnusson-Norling (har precis regisserat ”Censorn” på Boulevardteatern i Stockholm) utgör delar av den gisslan som hölls i bankvalvet.
Enligt vad Expressen vidare erfar ska Widerbergs flickvän och kollega Tuva Novotny (på biograferna i ”Den osynlige”) ta sig an Kristin Enmark. Hon blev språkrör för både gisslan och förövarna, och hade flera dramatiska samtal med gisslanförhandlaren Olof Palme.
Enmark, som då var 23 år, har i en intervju sagt att ”det jag tänker mest på är hur rädd jag var. Jag trodde jag skulle dö.”

Av MATS BRÅSTEDT

Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat