http://w1.sydsvenskan.se/Article.jsp?version=23229

Widerberg fördes akut till sjukhus
Av Pelle Tagesson, 9 mars 2001

Skådespelaren Johan Widerberg blev akut sjuk mitt under pågående föreställning på Hipp i Malmö i går kväll. Föreställningen avbröts omedelbart och Johan Widerberg fördes i ambulans till Malmö allmänna sjukhus.

Tillsammans med bland andra Rikard Wolff spelar Johan Widerberg sedan några veckor tillbaka Dorian Grays porträtt på Hipp.
Föreställningen inleddes klockan 19 i går kväll inför en fullsatt salong.
Efter cirka 40 minuter blev Johan Widerberg akut sjuk.
- Han sa att han mådde så dåligt att han inte kunde fortsätta, berättar Pella Ström, informationschef på Hipp.
Föreställningen avbröts omedelbart och skådespelaren Göran Dyrssen gick in på scenen och meddelade publiken att man tvingades avbryta.
- Alla trodde att det var ett skämt, att det ingick i pjäsen, berättar Jenny Alv, en av de 500 i publiken. Först sedan de frågat om det fanns någon läkare i salongen förstod vi att något hänt.
- Det är ofattbart, Johan var ju inne på scenen bara någon minut innan föreställningen avbröts.

En läkare kallades in bakom scenen och gjorde en första undersökning av Johan Widerberg. Han bedömde tillståndet så allvarligt att han tillkallade ambulans. Väl inne på Universitetssjukhuset MAS kunde läkarna konstatera att Widerberg drabbats av hjärtsäcksinflammation. Enligt uppgift är inflammationen lindrig men för att inga komplikationer ska tillstöta krävs fullständig vila.
Tillsammans med bland annat Rikard Wolff spelar Widerberg sedan några veckor Dorian Grays porträtt. På grund av det inträffade ställs samtliga föreställningar in till och med den 18 mars.

Malmö dramatiska teater meddelade på lördagen att de var i färd med att undersöka möjligheten att sätta in extraföreställningar.

Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat