http://w1.sydsvenskan.se/Article.jsp?version=18711

Dorian Gray kommer tillbaka
Av Lilith Waltenberg, 5 november 2001

Teatervåren bjuder också på Mattias Anderssons "Före detta" och "Antigone" av Sofokles. Men vårens stora drama är "Romeo och Julia" med Sara Sommerfeldt i en av huvudrollerna.

MALMÖ. Johan Widerberg och Rikard Wolff återvänder i vår till Malmö dramatiska teater för en ny omgång av vårens succéuppsättning "Dorian Grays porträtt". Flera av vårens förställningar ställdes in på grund av sjukdom. Nu ges ytterligare 17 föreställningar på Hipp i februari och mars. Rollen som Sybil Vane spelas av Tuva Novotny.
- Pjäsen gick för utsålda hus, och därför är vi glada att kunna spela den igen, säger Malmö dramatiska teaters nytillträdde chef, Anders Lerner, som i går presenterade vårens repertoar.

Som Sydsvenskan kunde berätta förra veckan är det premiär på den unge svenske dramatikern Mattias Anderssons "Före detta" på Intiman den 15 februari. Rollerna spelas av bland andra Kåre Sigurdsson, Birgitta Sanderberg och Håkan Paaske.
Den 19 april är det premiär på "Antigone" av den grekiske dramatikern Sofokles. En pjäs som, enligt Anders Lerner, är lika aktuell i dag, som när den skrevs för cirka 2 400 år sedan.
- Den handlar om en ung kvinna som sätter sig upp mot den politiska makten och dess fanatiska hållning - ett tema som känns väldigt angeläget, säger han.

Vårens stora uppsättning på Hipp är Shakespeares "Romeo och Julia" med Sara Sommerfeld i den kvinnliga huvudrollen. Också det en klassisk pjäs med ett evigt aktuellt tema, enligt Anders Lerner. Premiären äger rum den 6 april.

Hem     Biografi     Filmografi     Artiklar     Bilder     Notiser     Relaterat